Dé 5 voordelen van een integratieplatform in de cloud

Win tijd en wordt efficiënt: integreer je data in de cloud

Een IT-omgeving bestaat vaak uit meerdere verschillende softwareapplicaties. Om het maximale uit je IT-omgeving te halen is het van groot belang dat alle applicaties naadloos op elkaar aansluiten. Wanneer je data van verschillende applicaties met elkaar kunt integreren levert je dat veel tijdwinst op. Je hoeft immers maar eenmalig een adres van een nieuwe klant in te voeren en deze wordt opgeslagen in je boekhoudprogramma, ERP-systeem en andere applicaties. Het is dan wel noodzakelijk dat alle data uit verschillende systemen in dezelfde structuur wordt samengebracht. Dat kan door middel van een integratieplatform. Een voorbeeld van een integratieplatform is Azure. Dit integratieplatform in de cloud zorgt ervoor dat verschillende systemen als één systeem functioneren. Een kleiner risico op fouten, meer overzicht en gemakkelijk op- en af te schalen: het is een greep uit de voordelen die Azure biedt. Bespaar jezelf moeite: integreer je data in een integratieplatform in de cloud.

Een integratieplatform in de cloud is schaalbaar

Azure zorgt ervoor dat data uit verschillende applicaties kan worden opgehaald, bewerkt en doorgestuurd zodat de applicaties met elkaar kunnen communiceren. Eén van de grootste voordelen die Azure biedt is dat het een schaalbaar integratieplatform is. Hierdoor is het platform geschikt voor iedere organisatie: van een lokale bloemist tot een multinational. Wil je je dataopslag verhogen of het aantal gebruikers vergroten, dan kan Azure gemakkelijk de snelheid aanpassen. In een paar klikken kun je geheugen, rekenkracht of capaciteit toevoegen. Ook voor een organisatie in de e-commerce branche is dit ideaal. Zo kan je erop vertrouwen dat als je een campagne lanceert tijdens Cyber Monday al je softwareapplicaties optimaal blijven draaien.

Kostenefficiënte oplossing

Azure werkt in de cloud en gaat uit van een ‘pay-as-you-go’-benadering. Hierdoor betaal je uitsluitend voor de capaciteit die je echt nodig hebt. Daarnaast is deze dienst ‘cloud based’ en ‘serverless’. Hierdoor kan de (netwerk)infrastructuur als programmeerbare infrastructuur worden uitgerold en is er ook nauwelijks beheer nodig. Een ander voordeel is dat je als organisatie zowel interne als externe applicaties in de cloud kunt starten en opslaan. Hierdoor bespaar je op interne kosten van IT, hardware en onderhoud.

Een veilig en betrouwbaar platform

De diensten van Azure worden geleverd vanuit cloud datacenters en bieden altijd back-ups. Dit houdt in dat wanneer er een server crasht, een andere server in het datacenter de opdracht overneemt, waardoor alle applicaties van een organisatie actief blijven. Met disaster recovery is jouw organisatie verzekerd dat jouw data veilig blijft. Binnen enkele uren is Azure in staat om alle data te herstellen. Daarnaast biedt het integratieplatform extra services op gebied van veiligheid zoals multi-factor authenticatie.

Overzichtelijk dashboard

Met de juiste data bij de hand kun je gemakkelijk monitoren en bijsturen. Azure biedt een overzichtelijk dashboard waarin alle data overzichtelijk staat gegroepeerd. Doordat alle integratieprocessen vanaf 1 plek beheerd worden, kun je processen beter monitoren. Gaat er toch iets fout in de datastroom, dan ontvang je automatische alerts waardoor je snel en eenvoudig de fouten kunt opsporen en verhelpen.

Een integratieplatform in de cloud biedt flexibiliteit

Werken in de cloud zorgt voor flexibiliteit. Met Azure als integratieplatform in de cloud kun je als organisatie flexibiliteit aan je medewerkers bieden. Ze hebben namelijk altijd en overal toegang tot documenten, services, bestanden en applicaties. Hierdoor kunnen ze zowel tijds- als locatie onafhankelijk werken. Daarnaast biedt Microsoft ook andere cloud-gebaseerde oplossingen aan, zoals Teams, Sharepoint en Dynamics, die eenvoudig communiceren met Azure. Het platform is hoog beschikbaar ingericht, wat wilt zeggen dat je altijd bij alle data kan en alle gegevens ten alle tijden beschikbaar zijn.

Klaar voor de digitale wereld van morgen

De ‘pay-as-you-go’-services en cloud-business applicaties zorgen ervoor dat je snel kunt inspelen op nieuwe kansen en onverwachte veranderingen. Daarnaast zorgt werken in de cloud voor een betere samenwerking, meer productiviteit en snellere communicatie. En dat kan resulteren dat jij de concurrentie altijd een stap voor bent. Met een integratieplatform in de cloud, zoals Azure, ben je als organisatie klaar voor de digitale wereld van morgen.

Daag ons uit met jouw integratievraagstuk!

Benieuwd hoe onze specialisten jouw organisatie verder helpen? We denken graag met je mee.

Bianca Langelaar jouw adviseur bij estreme

Mark van der Harst

Mede-eigenaar & integratiespecialist

Naam(Vereist)