Een integratielaag laat jouw systemen met elkaar communiceren.

Iedere organisatie maakt gebruik van één of meer informatiesystemen. Een informatiesysteem is autonoom en niet gebouwd om data met andere systemen te delen. Er kunnen zich dus allerlei problemen voordoen wanneer data in verschillende formaten tussen deze systemen moet worden uitgewisseld.

Veel berichtenverkeer dat initieel niet op elkaar aansluit

Stel dat je een contract voor een nieuwe klant wil afsluiten in jouw CRM-systeem. Dan vindt er wellicht een credit check plaats met een ander systeem. Daarnaast moet er een berichtje naar een ERP-systeem gaan om ervoor te zorgen dat de order wordt doorgezet. Vervolgens moet de facturatie worden geregeld. Er gaat dus allemaal berichtenverkeer heen en weer dat initieel niet op elkaar aansluit.

Integratieplatform is vertaler tussen verschillende systemen

De oplossing hiervoor is een integratielaag waarin alle definities worden vastgelegd van jouw data en transformaties, zodat het wordt samengebracht in dezelfde opmaak en structuur. Je kunt het zien alsof applicaties en systemen verschillende talen spreken en er een vertaler tussenkomt, zodat de systemen elkaar begrijpen. Die vertaler is de integratielaag die zorgt dat de talen uniform samenkomen. Doordat de data in de integratielaag dezelfde taal spreekt, kan het niet alleen worden vertaald en worden uitgewisseld met andere systemen. Het is ook mogelijk om de data te monitoren, zodat inzichtelijk kan worden gemaakt gemakt waar problemen zich voordoen.

Bedrijfsvoering op elkaar afgestemd

Alle systemen binnen je bedrijf en/of buiten je bedrijf gaan zich gedragen alsof het 1 systeem is en dat levert een soepele, inzichtelijke en efficiënte bedrijfsvoering op.

We helpen je graag verder!

Benieuwd hoe onze specialisten jouw organisatie verder helpen? Neem contact met ons op.

Bianca Langelaar jouw adviseur bij estreme

Mark van der Harst

Mede-eigenaar & integratiespecialist

Bel ons: 020-6925007
Naam(Vereist)