Klantcase Vattenfall

Aanvulling op bestaand development team met BizTalk expertise

Vattenfall wil hét voorbeeld zijn van duurzame ontwikkeling

Vattenfall behoort binnen Europa tot één van de grootste leveranciers van energie. Deze markt is zich in rap tempo aan het ontwikkelen en Vattenfall wil hét voorbeeld zijn op gebied van duurzame ontwikkeling binnen deze branche. Daar past ook een development team bij dat deze transitie kan stroomlijnen.

Aanvulling nodig op bestaande development team

Vattenfall is een ontzettend grote organisatie, daar werken dan ook veel developers en integratiespecialisten. Als aanvulling op het bestaande development team zocht Vattenfall naar extra capaciteit met specialistische expertise. Al ruim anderhalf jaar verzorgt ESTREME deze aanvulling. Eerst werd dit ingevuld door Jos en momenteel door onze integratiespecialist Giel, een ervaren developer met veel kennis van Azure en BizTalk. Met name de kennis van BizTalk zorgt voor veel toegevoegde waarde, een expertise die tegenwoordig lastig te vinden is. Hij wordt dan ook snel betrokken bij projecten waar BizTalk centraal staat.

Migreren naar de cloud in Azure met behoud van BizTalk

Van oudsher werken ze bij Vattenfall met BizTalk. Ze hebben zelfs één van de grootste BizTalk integratieplatformen ter wereld. Omdat de cloud de toekomst is, besloot Vattenfall te migreren naar Azure Integration Services. Dit gebeurt stapsgewijs: bestaande integraties worden voorlopig in BizTalk onderhouden en geüpgraded en nieuwe integraties worden in Azure opgezet.

Welk integratieplatform past beter bij jouw organisatie: on-premise of de cloud?

Voorbeeld uit de praktijk: integratie voor retourproces laadpalen

Vattenfall levert laadpalen voor elektrische auto’s. Deze werden zelden retour gestuurd, maar dat gebeurt steeds vaker. Voor deze retouren moet een proces ingericht en geautomatiseerd worden met systeemintegratie. Er wordt gebruik gemaakt van data uit verschillende systemen, zoals data uit het systeem van UPS (bezorgdienst) en van Vattenfall zelf. Het ene stukje data wordt in een andere taal beschikbaar gesteld dan het andere stukje data, toch moet het met elkaar communiceren. Dus wordt er een vertaalslag gemaakt. Zie het als een driehoekje dat een vierkant moet worden en dat gebeurt door er eerst een rondje van te maken. Om dit voor elkaar te krijgen zetten integratiespecialisten een koppeling op om de data naar dezelfde taal om te zetten. Zo kan de data met elkaar communiceren en uiteindelijk op elkaar aangesloten en daarmee geautomatiseerd worden. De vertaling van de data en de automatisering vindt plaats in het integratieplatform.

Onderdeel van het team met uitstapjes naar andere projectteams

Voor Giel is Vattenfall een fijne omgeving om ervaring op te doen. Hij krijgt snel verantwoordelijkheid, krijgt alle vrijheid voor zijn projecten en wordt als interne medewerker behandeld. Hij wordt fulltime gedetacheerd en werkt daarom echt mee binnen de bestaande ontwikkelteams. Daarnaast wordt hij regelmatig uitgenodigd aan te haken bij andere projectteams, met name die waar BizTalk expertise gevraagd wordt.

Benieuwd naar de ondersteuning die wij bieden bij BizTalk?

Wil je direct met ons in contact komen?

Neem contact met ons op, we wisselen graag van gedachten om te zien of we bij jouw integratievraagstuk kunnen helpen.

Bianca Langelaar jouw adviseur bij estreme

Mark van der Harst

Mede-eigenaar & integratiespecialist

Naam(Vereist)